Zelf een verstopping op in Waalre oplossen?

Verstopping Waalre Spoed loodgieter WaalreHet is handig om te weten hoe uw afvoerbuizen lopen en waar ze met elkaar verbonden zijn. Mocht er dan een verstopping zijn, dan kunt u deze snel lokaliseren. Maak bijvoorbeeld een plattegrondje en hang deze op een makkelijk bereikbare plek, zoals in de meterkast of bij de ketel. Door ook de diameters van de afvoerbuizen in deze plattegrond te verwerken, kunt u de rioleringsspecialist al veel informatie verschaffen en kan hij u al wat handige tips geven. Bel ons loodgieterbedrijf uit Waalre vandaag op 040-2319737  en we kunnen uw sanitair probleem oplossen, zodat u weer op het goede spoor bent.

Wanneer u merkt dat er een verstopping in uw huis aanwezig is, lokaliseert u deze door van buiten naar de verstopping de weg van de afvoerbuizen te volgen. Het eerste testpunt is het punt waar alle afvoerbuizen naar het hoofdriool gaan en dus uw huis verlaten. Dit kan bijvoorbeeld de wc beneden zijn. Spoel deze een keertje door. Loopt het water in de wc al niet goed weg, dan zit de verstopping in het gedeelte buiten uw huis. Schakel dan een rioolreiniger in, bel ons loodgieterbedrijf uit Waalre vandaag op 040-2319737  en we kunnen uw sanitair probleem oplossen, zodat u weer op het goede spoor bent.

Wanneer het water hier goed wegloopt zit de verstopping in elk geval in uw huis en niet in het rioleringsgedeelte buiten uw huis. Kijk nu welke afvoer vanaf buiten gezien als tweede aan de beurt is en hoe het water hier wegloopt. Herhaal deze handelingen, tot u op de verstopping stuit. Ontdekt u dat de verstopping in de afvoer zit van de wasmachine, de badkamer, de gootsteen of de schrobput, dan kunt u het proberen met vloeibaar ontstoppingsmiddel. Ontstoppingskorrels hoeft u nooit te gebruiken, dit doet eerder kwaad dan goed. Om het vloeibaar ontstoppingsmiddel zo efficiënt mogelijk te gebruiken, moet u het zo dicht mogelijk bij de verstopping erin gieten. Hoe langer de route is die het middel moet afleggen, hoe minder effectief het middel gaat werken.

Mocht het met een vloeibaar ontstoppingsmiddel niet worden opgelost of heeft u andere problemen, neem dan contact op met onze rioleringsspecialisten in Waalre. Bel ons loodgieterbedrijf uit Waalre vandaag op 040-2319737  en we kunnen uw sanitair probleem oplossen, zodat u weer op het goede spoor bent.

Wat te doen bij een verstopping in Waalre?
Een verstopt riool in Waalre kan iedereen overkomen maar veel mensen weten vervolgens niet wat ze moeten doen als dit ze overkomt. Na een verstopping zijn er een aantal stappen die u kunt doorlopen, zoals bepalen waar de verstopping zich bevindt en wie hier verantwoordelijk voor is. Mocht u zelf verantwoordelijk zijn dan kunt u het best zo snel mogelijk een professioneel rioleringsbedrijf inschakelen!

De eerste stappen die ik moet nemen bij een verstopping in Waalre
Een verstopping ontstaat niet zomaar ineens, vaak zijn er al wel een aantal aanwijzingen. Een daarvan is een rioollucht! Mocht u dit ruiken, dan kan een professional dit komen opmeten en de verstopping verhelpen voordat die een probleem wordt. Een andere kan een borrelende wc of afvoer zijn. Gebruik nooit ontstoppingsmiddelen! Deze zijn slecht voor het milieu en voor de leidingen.

Mijn riool in Waalre is verstopt!
Uw riool is verstopt, dan is het handig om de erfscheidingsput (huisaansluitingsput) op te zoeken. Soms is deze aangegeven op de tekening maar soms moet deze nog opgezocht worden. Staat dit putje vol met water, dan is de verstopping niet op uw eigen terrein en hoeft u niets te betalen. Staat er geen water in dit putje, dan is de verstopping (helaas) op uw eigen terrein. Een huurder kan in dit geval zijn verhuurder bellen met het probleem en dan wordt dit voor hem of haar opgelost. Een eigenaar zal de verstopping zelf moeten laten oplossen, bel daarom snel een gecertificeerd rioleringsbedrijf.

Hoe voorkom ik hierna een verstopt riool in Waalre?

Door het regelmatig doorspoelen van uw leidingen met koffiedik en heet water of soda en heet water voorkomt u dat er iets ophoopt in uw leidingen. Daarnaast is het nooit verstandig om (frituur) vet of bijvoorbeeld etensresten door de gootsteen te spoelen, deze kunnen uw riolering vrij snel verstoppen.

De gootsteen ontstoppen in Waalre
Iedereen krijgt er wel eens mee te maken, een verstopte gootsteen, toilet of douche. Je wilt dit probleem uiteraard zo snel mogelijk verhelpen, maar hoe ga je te werk? Lees hier wat je het beste kunt doen en hoe te handelen.

Oorzaken verstopping Waalre?
Een verstopping kan meerdere oorzaken hebben. Als je de oorzaken weet, kun je de verstopping in de toekomst voorkomen. Vaak is de oorzaak een combinatie van losse haren en vetresten. Er ontstaat een prop die er voor zorgt dat de afvoer niet goed meer doorspoelt. Mensen spoelen zomaar van alles door de gootsteen, helaas is de gootsteen hier niet voor bedoeld.

Verstopping verhelpen
Een afvoer ontstoppen kan op verschillende manieren. Het kan zowel op een vloeibare als op een mechnische manier. De beste manier is afhankelijk van de oorzaak van de verstopping en waar de verstopping zich bevindt. Een verstopt toilet wordt vaak verholpen op mechanische manier, doormiddel van een ploeper of een ontstoppingsveer.

Als de gootsteen verstopt is kun je ook een vloeibare gootsteen onstopper gebruiken. Er zijn diverse producten in de winkel verkrijgbaar, maar je kan uiteraard ook gebruik maken van diverse huis-tuin-en-keukenmiddeltjes tegen een verstopte afvoer.

Hulp nodig? Bel ons loodgieterbedrijf uit Waalre vandaag op 040-2319737  en we kunnen uw sanitair probleem oplossen, zodat u weer op het goede spoor bent.

Mocht u er zelf niet uitkomen, wees dan verstandig en schakel een erkende loodgieter in. Moeten wij uw riool ontstoppen in Waalre, of in de buurt van Waalre? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Niemand zit te wachten op waterschade of stankoverlast. Onze specialisten in Waalre weten hoe vervelend dit is en willen graag zo snel mogelijk uw riool ontstoppen. Dag en nacht staan onze vakmensen klaar in Waalre om uw probleem te ontstoppen. Zodra u een probleem heeft kunt u ons bellen en zijn we snel ter plaatse om dit te verhelpen. Een prettig idee! Bel ons loodgieterbedrijf uit Waalre vandaag op 040-2319737  en we kunnen uw sanitair probleem oplossen, zodat u weer op het goede spoor bent.

No votes yet.
Please wait...